Πώς θα καταλάβετε ότι βρήκατε τον άνθρωπο σας;

“Πώς ξέρεις ότι μια σχέση είναι διαφορετική από τις άλλες; Πώς καταλαβαίνεις τον ένα και μοναδικό όταν έρθει;” με ρώτησε τις προάλλες μια φίλη. Είχαμε πιάσει μια λεπτομερής συζήτηση για τις σχέσεις και το πως μαθαίνεις να επιλέγεις τους σωστούς απ’ τους λάθος συντρόφους. Και πριν το καταλάβουμε φτάσαμε στο σημείο που αναφερθήκαμε στο θέμα του “ενός και μοναδικού συντρόφου”. Υπάρχει; Αξίζει να τον/την περιμένουμε; Και το κυριότερο: Όταν έρθει θα το καταλάβουμε;

Ας ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν πιστεύω στη θεωρία της μίας και μοναδικής αγάπης. Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι ρομαντικός ή όχι, αλλά είναι περισσότερο στατιστικό το θέμα. Εκεί έξω υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι οπότε μπορούν να υπάρξουν και δισεκατομμύρια συνδυασμοί ανθρώπων σε σχέση. Άλλοι ταιριάζουν περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι καθόλου. Κάποιοι θα βρουν εύκολα και γρήγορα το ιδανικό ταίρι και κάποιοι θα παιδευτούν αρκετά μέχρι να καταλήξουν σε μια όμορφη και υγιή σχέση. Τι γίνεται όμως με τις περιπτώσεις ανθρώπων που παραπάνω από μια φορά ένιωσαν πως βρήκανε το άλλο τους μισό; Μήπως είναι η ιδέα τους; Μήπως έτσι θέλουν να πιστεύουν; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Η απάντηση μου στον κάθε άνθρωπο που ερωτεύεται δυνατά και ειλικρινά για παραπάνω από μια φορά στη ζωή του, πιστεύοντας πως έχει βρει το “έτερον ήμισυ” είναι η εξής: Όλα καλά, τίποτα το ανησυχητικό δε συμβαίνει. Απλά δεν υπάρχει ένα άλλο μισό. Υπάρχουν περισσότεροι καλοί συνδυασμοί για ‘σένα και μάλλον είσαι τόσο τυχερός/η που βρήκες παραπάνω από έναν κατά τη διάρκεια της ζωής σου! Δε θα ‘πρεπε να προβληματίζεσαι, αλλά να χαίρεσαι!

 

Βέβαια, για να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι, δεν είναι όλα ρόδινα κι εύκολα με την ύπαρξη πολλών πιθανών άλλων μισών. Η παγίδα που πολλοί/ες δε θα δουν εάν υιοθετήσουν αυτή την πεποίθηση είναι η εξής: Αν νιώθει κάποιος/α τη σιγουριά πως ακόμη κι αν χάσει ένα άλλο μισό, κάποιο άλλο μισό θα βρεθεί αργότερα στη ζωή του/της, θα σκέφτεται πως δε χρειάζεται να προσπαθήσει ιδιαίτερα να κρατήσει μία σχέση, αφού κι άλλοι καλοί πιθανοί συνδυασμοί τον/την περιμένουν εκεί έξω. Πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός με το στατιστικό θέμα των άλλων μισών. Οι συνδυασμοί που αναλογούν σε κάθε άνθρωπο ακόμη κι αν είναι υπαρκτοί, είναι πιθανοί δηλαδή ενδέχεται να υπάρξουν, να εμφανιστούν στη ζωή ενός ανθρώπου, μπορεί όμως και να μην υπάρξουν. Επίσης, μπορεί καλοί ενδεχόμενοι συνδυασμοί να περάσουν απ’ τη ζωή ενός ανθρώπου αλλά σε λάθος στιγμή (το γνωστό bad timing), οπότε να μη γίνουν αντιληπτοί. Με λίγα λόγια, η ύπαρξη διαφόρων καλών συντρόφων για μας δεν εγγυάται αυτόματα τη συνάντηση και τη συνύπαρξη μας μ’ αυτούς. Μπορεί να βρούμε έναν άνθρωπο που θα θέλουμε να περάσουμε μαζί του το υπόλοιπο της ζωής μας, σπανιότερα μπορεί να τύχει να βρούμε παραπάνω από έναν, αλλά κάποιες φορές απλά συνειδητοποιούμε πως μπορεί να μη συμβεί και ποτέ η συνάντηση που προσδοκούμε. Ας επιλέξουμε όμως το θετικό σενάριο κι ας σκεφτούμε πως κάποια στιγμή θα μας συμβεί, θα βρούμε έναν κατάλληλο συνοδοιπόρο. Άπαξ κι έρθει στη ζωή μας, τα πράγματα δε θα γίνουν ακριβώς αυτόματα, αλλά θα χρειαστεί αμοιβαία δουλειά προκειμένου να πετύχει η σχέση.

“Ναι, αλλά πώς καταλαβαίνεις πως βρήκες τον άνθρωπο της ζωής σου;” ακούω τη φίλη μου να με ρωτάει. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις. Περισσότερο το νιώθεις και αργά-αργά μέσω της λογικής (ω, ναι!) το συνειδητοποιείς κάθε μέρα και περισσότερο. Μια μεγαλύτερη σε ηλικία φίλη μου είπε κάποτε: “Δε συνειδητοποίησα πως ο άντρας μου είναι ο ένας και ο μοναδικός μέσα σε μια μέρα. Είμαι μαζί του 20 χρόνια και κάθε μέρα το συνειδητοποιώ λίγο παραπάνω. Είναι μια διαδικασία που δε σταματάει ποτέ. Κάθε μέρα μέσα από τα γεγονότα που ζούμε, καταλαβαίνω πως αυτός είναι ο ιδανικός άνθρωπος για ‘μένα”. Νομίζω πως αυτή η άποψη μπορεί ν’ αποδειχτεί πολύ βοηθητική για όσους/ες προσπαθούν ν’ αναγνωρίσουν ποιο ακριβώς είναι το έτερον τους ήμισυ. Όμως, για να βοηθήσω λίγο κι εγώ με τη σειρά μου, θα σας αναφέρω πέντε στοιχεία που δείχνουν μοναδικότητα και συμβατότητα σε μια σχέση και ενδεχομένως αποτελούν καλούς οιωνούς για το μέλλον ενός ζευγαριού.

Αμοιβαία έλξη

Κανένας δε θέλει περισσότερο τον άλλον. Όσο θέλει ο ένας, θέλει και ο άλλος. Μην αναρωτιέστε πως γίνεται αυτό και φυσικά μην περιμένετε να βγάλετε ποσοστό τις εκατό επί των συναισθημάτων σας. Το αμοιβαίο συναίσθημα είναι κάτι πολύ φανερό και όταν υπάρχει εκδηλώνεται γρήγορα στη σχέση. Τ’ ότι δεν αναρωτιέστε για το αν σας θέλει ή όχι, σημαίνει ότι σας θέλει. Τ’ ότι δεν αναρωτιέται ο/η σύντροφος αν τον/την θέλετε, σημαίνει πως τον/την θέλετε. Συνήθως είναι τόσο απλό.

Καλή επικοινωνία και χρόνος που κυλάει σαν νερό

Αν νιώθετε πως ο χρόνος τρέχει όταν είστε μαζί, οι ώρες δε φτάνουν για τις συναντήσεις σας και τα θέματα συζήτησης που έχετε δεν τελειώνουν, τότε τα νέα είναι καλά: Είστε ερωτευμένοι αλλά έχετε και καλή επικοινωνία. Αν νιώθετε πως πραγματικά δε βαριέστε, ακόμη κι όταν απλά κάθεστε και συζητάτε χωρίς να κάνετε κάτι πιο ιδιαίτερο, τότε μάλλον έχετε πολλά να πείτε, να κάνετε και να ζήσετε μαζί. Όσο η σχέση δε δείχνει να γίνεται βαρετή, τόσο θα θέλετε να την διατηρήσετε.

Προθυμία να προχωρήσετε μαζί στη ζωή

Αν μιλάμε για μια σχέση που ήρθε για να μείνει, τότε τίποτα δε θα μπορέσει να σταματήσει δυο ερωτευμένους ανθρώπους απ’ το να είναι μαζί. Αν υπάρχει κάτι που αποτελεί μόνιμο μη προσπελάσιμο εμπόδιο, τότε μάλλον αυτή η σχέση δεν η μία και μοναδική που ψάχνετε.

Έντονη αίσθηση χημείας/ταιριάσματος

Αν “πρέπει” να είστε μαζί, αυτό το συναίσθημα θα το νιώσετε σχετικά γρήγορα. Συνήθως τα ζευγάρια που ένιωσαν ταυτόχρονη έλξη και είδαν τη σχέση να εξελίσσεται γρήγορα, ομολογούν πως δεν επέλεξαν ακριβώς να προχωρήσουν τη σχέση γρήγορα, μα ήταν τέτοια η αίσθηση χημείας, οικειότητας και ανάγκης να είναι με τον άλλον άνθρωπο, που απλά δεν πρόλαβαν καλά-καλά να το σκεφτούν. Ίσως να μη μπορούν να εξηγήσουν με λόγια αυτή την αίσθηση ταιριάσματος, μα ξέρουν καλά πως την ένιωσαν. Αυτή η συνθήκη μοιάζει λίγο με την περιγραφή που είχε δώσει η Προφήτης στον Νίο (The Matrix”) για τον έρωταΚανένας δε μπορεί να σου πει πως είσαι ερωτευμένος, απλά το ξέρεις πως είσαι”. Ίσως λοιπόν κάποια ζευγάρια να μην έχουν άλλη επιλογή παρά να ερωτευθούν και να είναι μαζί.

Το ένστικτο επιβεβαιώνει το συναίσθημα

Σίγουρα θα σας έτυχε κάποιες φορές να θέλετε κάτι, μα μια μικρή φωνούλα μέσα σας σας ψιθύριζε πως δεν είναι πολύ καλή ιδέα να θέλετε αυτό το κάτι και ίσως καλό θα ήταν να το ξανά-σκεφτείτε πριν προχωρήσετε. Τότε ίσως δεν ακούσατε αυτή τη φωνούλα, προχωρήσατε να πάρετε αυτό που θέλετε και τελικά μάλλον τ’ αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα. Τι γίνεται όμως αν όλο αυτό δεν ισχύει με τη νέα σας σχέση; Τι συμβαίνει αν η μικρή φωνούλα μέσα σας δεν έχει να σας επισημάνει κάτι αρνητικό και παρά την προσοχή που δείχνετε, δε βλέπετε κάτι για τ’ οποίο πρέπει ν’ ανησυχείτε; Τότε μάλλον βρίσκεστε σε μια σπουδαία σχέση κι αυτό δεν το λέει μόνο το συναίσθημα σας, αλλά το επιβεβαιώνει και η λογική σας!

Fani Traikou

Οι υπηρεσίες σας αποδείχθηκαν πολύτιμες. Ευχαριστούμε θερμά.

Δ. & Ρ.

Απέραντη εκτίμηση στην ανθρωπιά και τον σεβασμό που δείχνετε, αναρίθμητα ευχαριστώ για τη χαρά που μας δώσατε, και αμέτρητες ευχές να συνεχίσετε έτσι.....!!!

Σ & Λ .

Παντοτινά ευγνώμονες για τον χρόνο που διαθέσατε, το ενδιαφέρον που δείξατε, και το αποτέλεσμα της δουλειάς σας που ακόμα μας φαντάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Γ & Μ.

Ξεκινώντας με επιφυλακτικότητα και δυσπιστία, δεν περίμενα ποτέ οτι μέσω ενός γραφείου γνωριμιών θα γνώριζα τον άνθρωπο της ζωής μου, τον αγαπημένο μου Κ. Η πειθώ σας άλλαξε τον μικρόκοσμο μας..Ευχαριστουμε θερμά για αυτό..

Δ & Κ.

Ευχαριστούμε που φέρατε ξανά στη ζωή μας το χαμόγελο, τη χαρά, την αγάπη..

Ν & Σ.

Να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε αυτό το υπέροχο έργο, αυτό που προσφέρετε μέσα από την καρδιά σας.

Α & Δ.

Κάθε φορά μου έλεγες ‘κάθε εμπόδιο σε καλό’, θυμάσαι; Και να που η προσπάθεια και η αναμονή ανταμείφθηκαν. Σ’ ευχαριστούμε για μια υπέροχη ζωή που είμαστε βέβαιοι ότι μας περιμένει.

Κ & Κ.

Aπό τα βάθη της ψυχής μας, σας ευχαριστούμε που δώσατε νόημα και χαρά στη ζωή μας. Ευχόμαστε η ευτυχία η δική μας να γίνει πόλος έλξης για όσους ψάχνουν να βρουν το άλλο τους μισό.

Ε & Α.

Ευχαριστούμε ολόψυχα που συμβάλατε με ενδιαφέρον και αγάπη στην πραγματοποίηση των ονείρων μας. Ευχόμαστε να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος το λειτούργημα σας.

Μ & Δ.

Ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες για την ευτυχή συγκυρία και την επιτυχία του γάμου μας.

Με αγάπη,
Γ & Λ.