Τα Ζευγάρια Που Γελούν Μαζί Μένουν Μαζί

Blog | Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 19:06

Γιατί είναι σημαντικό να τον κάνεις και να σε κάνει να γελάς.

Είστε ζευγάρι. Ζείτε μαζί. Τρώτε μαζί. Κοιμάστε,  κάνετε σεξ, βγαίνετε έξω μαζί.  Ή βλέπετε σειρές στον καναπέ μαζί. Ανταλλάσσετε τα νέα σας. Μοιράζεστε τις σκέψεις σας. Μιλάτε για τα προβλήματά σας, αλλά και για τα όνειρά σας. Ναι, ναι, ναι. Όλα αυτά μαζί. Όμως… γελάτε καθόλου; Μαζί;

Γιατί, αν το γέλιο είναι κάτι που περιμένεις μόνο με φίλους να το απολαύσεις κι όχι με τον ή τη σύντροφό σου, τότε ίσως χρειάζεται να προβληματιστείς. Αν πάλι, η απάντηση στην τελευταία ερώτηση είναι “ναι”, τότε σίγουρα θα χαρείς να μάθεις ότι τα προγνωστικά για τη σχέση σου μπορεί να είναι πραγματικά πάρα πολύ καλά.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, επιβεβαιώνει ότι όσο πιο συχνά γελάει ένα ζευγάρι μαζί τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να κρατήσει η σχέση του σε βάθος χρόνου.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα μεταξύ δύο συντρόφων αστεία και πειράγματα δείχνουν ότι υπάρχει εκτός από οικειότητα και ένα δυνατό πλαίσιο ασφάλειας, καθώς έχει ξεπεραστεί το στάδιο της όποιας συστολής ή άμυνας.

Η παιχνιδιάρικη διάθεση ενισχύει το δέσιμο

Κάτι ακόμα που μπορεί να δώσει περισσότερα χρόνια ζωής σε μια σχέση είναι η παιχνιδιάρικη διάθεση μεταξύ των συντρόφων. Τα αστεία πειράγματα και ο φιλικός ανταγωνισμός είναι γνωστό ότι ενισχύουν την ερωτική έλξη. Επιπλέον, αυξάνουν την επιθυμία για περισσότερο κοινό χρόνο μαζί.

Στις σχέσεις των ανθρώπων, εξάλλου, τα πράγματα είναι απλά. Θες να είσαι δίπλα σε κάποιον που σε κάνει να νιώθεις καλά, με τον οποίο ξεχνάς τα όποια προβλήματα και αποσυμπιέζεσαι από τις πιέσεις της ημέρας. Κι αν καταφέρνεις να κάνεις το ίδιο και εσύ αντίστοιχα για εκείνον, τότε είναι μάλλον βέβαιο ότι δύσκολα θα απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλο. Το χιούμορ που μοιράζεται στο πλαίσιο μιας σχέσης, εξάλλου, είναι ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος για την καλή ευεξία του ζευγαριού. Επιπλέον, λειτουργεί ως ένα καλό και άμεσο βελτιωτικό της διάθεσης σε ένα κόσμο που εύκολα σε βυθίζει στην κατάθλιψη ή ενισχύει το στρες και τον πανικό σου. Ένα απάνεμο λιμάνι, εξάλλου, είναι βασικό ζητούμενο στον έρωτα από καταβολής κόσμου. Και το να κάνουν δύο σύντροφοι ο ένας τον άλλον να γελά, σίγουρα ισοδυναμεί με ασπίδα που τους προστατεύει από τις πιέσεις του έξω κόσμου.

Όσο πιο συχνά γελάει ένα ζευγάρι μαζί τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να κρατήσει η σχέση του σε βάθος χρόνου.

Υπάρχει, όμως, και ένα αλλά ...

Παρόλο που τα αστεία - ως πηγή γέλιου μέσα στη συντροφική σχέση - είναι επιθυμητά, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνταιως έμμεσος τρόπος, προκειμένου να εκφράσει κάποιος όλα όσα τον ενοχλούν στον σύντροφό του. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που χρειάζεται προσοχή, καθώς πολλές φορές ισοδυναμεί με ύπουλη παγίδα στις σχέσεις μεταξύ των δύο συντρόφων. Ειρωνικά σχόλια και πικρόχολα αστεία αποδεκατίζουν εύκολα την εκτίμηση και το σεβασμό. Κάθε άλλο παρά ικανοποιούν την ανάγκη που έχει ο ένας να εισπράξει θαυμασμό και αποδοχή από τον άλλον.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον επικεφαλής της έρευνας καθηγητή Jeffrey Hall, τα ανάλαφρα αστεία και το χιούμορ μεταξύ δύο συντρόφων είναι κάτι διαφορετικό από τα υποτιμητικά σχόλια που μπορεί να διατυπώνει ο ένας για τον άλλον, ακόμα και με την όποια αστεία ή περιπαικτική διάθεση. Στη δεύτερη περίπτωση εξηγεί ότι είναι πιθανόν να υποβόσκουν προβλήματα στη μεταξύ τους σχέση. Πιο συγκεκριμένα, τα προσβλητικά αστεία μπορεί να αποτελούν το μέσο για να ασκήσουν αρνητική κριτική.

Σημασία, λοιπόν, δεν έχει μόνο αν σε κάνει να γελάς ο σύντροφός σου, αλλά πώς ακριβώς σε κάνει να γελάς και ποιο είναι το πραγματικό κίνητρό του. Αν στόχος του είναι να δει το πρόσωπό σου να φωτίζεται και το χαμόγελό σου να φτάνει μέχρι τα αυτιά, σίγουρα οι προθέσεις του είναι οι καλύτερες. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα της έρευνας για μακροβιότητα της σχέσης να βγουν αληθινά.

Οι υπηρεσίες σας αποδείχθηκαν πολύτιμες. Ευχαριστούμε θερμά.

Δ. & Ρ.

Απέραντη εκτίμηση στην ανθρωπιά και τον σεβασμό που δείχνετε, αναρίθμητα ευχαριστώ για τη χαρά που μας δώσατε, και αμέτρητες ευχές να συνεχίσετε έτσι.....!!!

Σ & Λ .

Παντοτινά ευγνώμονες για τον χρόνο που διαθέσατε, το ενδιαφέρον που δείξατε, και το αποτέλεσμα της δουλειάς σας που ακόμα μας φαντάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Γ & Μ.

Ξεκινώντας με επιφυλακτικότητα και δυσπιστία, δεν περίμενα ποτέ οτι μέσω ενός γραφείου γνωριμιών θα γνώριζα τον άνθρωπο της ζωής μου, τον αγαπημένο μου Κ. Η πειθώ σας άλλαξε τον μικρόκοσμο μας..Ευχαριστουμε θερμά για αυτό..

Δ & Κ.

Ευχαριστούμε που φέρατε ξανά στη ζωή μας το χαμόγελο, τη χαρά, την αγάπη..

Ν & Σ.

Να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε αυτό το υπέροχο έργο, αυτό που προσφέρετε μέσα από την καρδιά σας.

Α & Δ.

Κάθε φορά μου έλεγες ‘κάθε εμπόδιο σε καλό’, θυμάσαι; Και να που η προσπάθεια και η αναμονή ανταμείφθηκαν. Σ’ ευχαριστούμε για μια υπέροχη ζωή που είμαστε βέβαιοι ότι μας περιμένει.

Κ & Κ.

Aπό τα βάθη της ψυχής μας, σας ευχαριστούμε που δώσατε νόημα και χαρά στη ζωή μας. Ευχόμαστε η ευτυχία η δική μας να γίνει πόλος έλξης για όσους ψάχνουν να βρουν το άλλο τους μισό.

Ε & Α.

Ευχαριστούμε ολόψυχα που συμβάλατε με ενδιαφέρον και αγάπη στην πραγματοποίηση των ονείρων μας. Ευχόμαστε να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος το λειτούργημα σας.

Μ & Δ.

Ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες για την ευτυχή συγκυρία και την επιτυχία του γάμου μας.

Με αγάπη,
Γ & Λ.