30 ερωτήσεις για να γνωρίσεις καλύτερα τον άνθρωπο σου

Δεν ρωτάμε μόνο από απλή περιέργεια, αλλά και από ειλικρινές ενδιαφέρον. Θέστε λοιπόν τις ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να μάθετε κάτι παραπάνω για τον άνθρωπο που μόλις μπήκε ή ήδη βρίσκεται στη ζωή σας.

Μην κατακλύζεστε από ενοχές αν νιώθετε περιέργεια και κάνετε ερωτήσεις θέλοντας διακαώς να μάθετε τις επιθυμίες, τους φόβους ή τα πάθη του/της συντρόφου σας. Το να δείχνουμε ενδιαφέρον για τον άνθρωπο με τον οποίο μοιραζόμαστε τη ζωή μας είναι η βάση για να θεμελιωθεί μία ανθεκτική και αληθινή σχέση αγάπης, μέσα στην οποία αμφότεροι ανθίζουμε ψυχικά και πνευματικά. Εξάλλου, «η αγάπη είναι η πηγή της ευτυχίας», σύμφωνα με μελέτες της Αμερικανικής Εταιρίας Ψυχολογίας (APA).

Διερευνήστε ενδελεχώς τον άνθρωπο με τον οποίο βγαίνετε εδώ και λίγο καιρό ή μοιράζεστε ήδη το κρεβάτι σας μαζί του βάζοντάς τον σε ένα παιγνίδι ερωτήσεων. Η περιέργεια μπορεί να σκότωσε μερικές γάτες, αλλά έσωσε τις περισσότερες.

Να σε ρωτήσω κάτι;

10 ερωτήσεις για να θέσετε σε κάποιον ή κάποια που πρόσφατα γνωρίσατε και θέλετε να μάθετε κάτι περισσότερο γι’ αυτόν/αυτή, πέρα από σπουδές, καριέρα, οικογενειακή κατάσταση, τόπο κατοικίας. Αυτά τα μάθατε στο πρώτο ραντεβού σπάζοντας τον πάγο.

 1. Τι θα ήθελες οπωσδήποτε να ξέρω για σένα;
 2. Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα που έκανες πρόσφατα;
 3. Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει ποτέ;
 4. Ποιο ταξίδι σου έχει μείνει αξέχαστο;
 5. Με ποιο κομπλιμέντο που σου έχουν κάνει έχεις καταευχαριστηθεί;
 6. Ποιο άτομο πιστεύεις ότι έχει επηρεάσει βαθιά τη ζωή σου; (Αν χρειαστεί βοήθεια, εξηγήστε του/της ότι μπορεί να είναι από τη μητέρα ή τον πατέρα του/της μέχρι τον Μαρξ…)
 7. Ακολουθείς κάποια ρουτίνα όταν ξυπνάς ή πριν κοιμηθείς;
 8. Έχεις συνδεθεί ποτέ τόσο στενά με κάποιο κατοικίδιο που είχες ώστε να πονέσεις πολύ όταν το έχασες;
 9. Αν έχεις χρόνο θέλεις να μάθεις μία ακόμη ξένη γλώσσα; Και ποια είναι αυτή;
 10. Ποιο είναι το αγαπημένο σου ρητό;

Πες αλήθεια: Φοβάσαι;

10 ερωτήσεις για τους φόβους, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες του άλλου σκαλίζουν την επιφάνεια και μπαίνουν βαθύτερα στον ψυχισμό του ανθρώπου που σας ενδιαφέρει, δίνοντάς του την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει και ο ίδιος/η ίδια πράγματα για τον εαυτό του.

 
 
 1. Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;
 2. Πώς θα ήθελες να ζεις σε δέκα χρόνια από τώρα;
 3. Τι είναι αυτό που σε κινητοποιεί όταν νιώθεις ότι έχεις «κολλήσει» σε μία κατάσταση;
 4. Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία;
 5. Πώς ξεπερνάς την αποτυχία;
 6. Ποιο είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που σου έχει συμβεί;
 7. Υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που θα ήθελες να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου;
 8. Ποιο λάθος σου σού έχει δώσει το καλύτερο μάθημα ζωής;
 9. Για ποιο πράγμα που έχεις καταφέρει νιώθεις πραγματικά περήφανος/περήφανη;
 10. Πόσο έχουν αλλάξει οι στόχοι σου από παλιότερα;

Οι υπηρεσίες σας αποδείχθηκαν πολύτιμες. Ευχαριστούμε θερμά.

Δ. & Ρ.

Απέραντη εκτίμηση στην ανθρωπιά και τον σεβασμό που δείχνετε, αναρίθμητα ευχαριστώ για τη χαρά που μας δώσατε, και αμέτρητες ευχές να συνεχίσετε έτσι.....!!!

Σ & Λ .

Παντοτινά ευγνώμονες για τον χρόνο που διαθέσατε, το ενδιαφέρον που δείξατε, και το αποτέλεσμα της δουλειάς σας που ακόμα μας φαντάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Γ & Μ.

Ξεκινώντας με επιφυλακτικότητα και δυσπιστία, δεν περίμενα ποτέ οτι μέσω ενός γραφείου γνωριμιών θα γνώριζα τον άνθρωπο της ζωής μου, τον αγαπημένο μου Κ. Η πειθώ σας άλλαξε τον μικρόκοσμο μας..Ευχαριστουμε θερμά για αυτό..

Δ & Κ.

Ευχαριστούμε που φέρατε ξανά στη ζωή μας το χαμόγελο, τη χαρά, την αγάπη..

Ν & Σ.

Να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε αυτό το υπέροχο έργο, αυτό που προσφέρετε μέσα από την καρδιά σας.

Α & Δ.

Κάθε φορά μου έλεγες ‘κάθε εμπόδιο σε καλό’, θυμάσαι; Και να που η προσπάθεια και η αναμονή ανταμείφθηκαν. Σ’ ευχαριστούμε για μια υπέροχη ζωή που είμαστε βέβαιοι ότι μας περιμένει.

Κ & Κ.

Aπό τα βάθη της ψυχής μας, σας ευχαριστούμε που δώσατε νόημα και χαρά στη ζωή μας. Ευχόμαστε η ευτυχία η δική μας να γίνει πόλος έλξης για όσους ψάχνουν να βρουν το άλλο τους μισό.

Ε & Α.

Ευχαριστούμε ολόψυχα που συμβάλατε με ενδιαφέρον και αγάπη στην πραγματοποίηση των ονείρων μας. Ευχόμαστε να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος το λειτούργημα σας.

Μ & Δ.

Ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες για την ευτυχή συγκυρία και την επιτυχία του γάμου μας.

Με αγάπη,
Γ & Λ.