Πώς μπορώ να έχω τη συντροφική σχέση που ονειρεύομαι;

«Δεν ήρθαμε στη γη για να βλέπουμε ο ένας τον άλλον, αλλά για να βλέπουμε ο ένας μέσα από τον άλλον», Peter De Vries.

Όσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τους εαυτούς μας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να έρθουμε σε αρμονική συντροφική σχέση. Συντροφική σχέση σημαίνει: Ειλικρίνεια, αλήθεια, έρωτας, δημιουργική αναζήτηση, καρτερικότητα, υπομονή, επιμονή, να μη τα θέλουμε όλα δικά μας, μη επιβολή του ενός προς τον άλλον και πάνω από όλα να ξέρουμε να μοιραζόμαστε.

Η σχέση ζευγαριού χωρίζεται στα εξής στάδια:

Διανοητική επικοινωνία
Συναισθηματική επικοινωνία
Ερωτική επικοινωνία

Η διανοητική επικοινωνία αφορά το πνεύμα. Η συναισθηματική επικοινωνία τη καρδιά και η ερωτική επικοινωνία το σώμα. Η πρώτη συνδέεται με την πνευματική σχέση του ζευγαριού. Το βαθμό δηλαδή που το ζευγάρι μπορεί να έχει διανοητικά ερεθίσματα ώστε να μην πλήττει. Για κάποιους αυτό είναι σημαντικό, για άλλους λιγότερο, αλλά πολλοί χωρισμοί οφείλονται στην έλλειψη επικοινωνίας. Η συζήτηση βοηθάει το ζευγάρι να επικοινωνήσει, να ανταλλάξει απόψεις, να έλθει σε συνεννόηση και ανάλογα με το επίπεδο προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης που βρίσκεται να δημιουργήσει τη σχέση που ονειρεύεται. Δυστυχώς, η κοινωνία δεν έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και έτσι δημιουργούνται προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού. Το ζευγάρι καλείται με τη βοήθεια της συμβουλευτικής προσωπικής ανάπτυξης να μπορέσει να επικοινωνήσει και να ξεπεράσει τυχόν προβλήματα.

«Μόνο αν κοιτάξεις με τη καρδιά μπορείς να δεις την αληθινή ομορφιά», Ρομπερτ Χολντεν.

Η συναισθηματική επικοινωνία αποτελεί το μέσον συνεπαφής με τον άλλον. Στις δύσκολες στιγμές να προσφέρει βοήθεια, στήριξη και κατανόηση του προβλήματός μας. Η συναισθηματική επικοινωνία θεωρείται απαραίτητη για μια υγιή σχέση. Η αδιαφορία είναι το αντίθετό της και δυστυχώς τη συναντάμε συχνά στα σημερινά ζευγάρια. Η αδιαφορία δεν βοηθάει στη δημιουργία υγιών σχέσεων και καταλήγει σε διάσταση από έλλειψη κατανόησης. Οι λεγόμενες συμβατικές σχέσεις έχουν την αφετηρία της αδιαφορίας.

H ερωτική επικοινωνία έχει να κάνει με την ερωτική σχέση του ζευγαριού και το κατά πόσο ταιριάζουν στον ερωτικό τομέα, ώστε να αντλούν ευχαρίστηση και τρυφερότητα κάτι που φέρνει κοντά το ζευγάρι στη σχέση. Αυτό είναι χρήσιμο να συμβαίνει και από τις δύο πλευρές. Έρευνες έχουν καταλήξει ότι η καλή ερωτική ζωή σχετίζεται άμεσα με την μακροζωία, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την καλή σωματική και ψυχική υγεία. Η ερωτική σχέση είναι μια προσωπική εμπειρία και για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική τι μπορεί δηλαδή να έλκει ο ένας τον άλλον. Ο ερωτισμός ανάμεσα στο ζευγάρι είναι μια μορφή επικοινωνίας αλλά και αναπαραγωγής, είναι ένας δημιουργικός τρόπος να μεταβιβάζεις σύνθετες ιδέες και να τις μετασχηματίζεις σε βαθιά συναισθήματα. Η καλή και σωστή ερωτική επικοινωνία βοηθάει στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Για μια όμορφη και υγιή σχέση χρειάζονται και οι τρεις τομείς και τότε το ζευγάρι απολαμβάνει την κάθε στιγμή. Ο τρόπος να βρίσκεις χαρά στην καθημερινότητα επιτυγχάνεται όταν δημιουργείς τις σχέσεις που ονειρεύεσαι και αξίζεις.

 

Ευχαριστούμε την Έλσα Δημοπούλου, Ψυχολόγος.

Οι υπηρεσίες σας αποδείχθηκαν πολύτιμες. Ευχαριστούμε θερμά.

Δ. & Ρ.

Απέραντη εκτίμηση στην ανθρωπιά και τον σεβασμό που δείχνετε, αναρίθμητα ευχαριστώ για τη χαρά που μας δώσατε, και αμέτρητες ευχές να συνεχίσετε έτσι.....!!!

Σ & Λ .

Παντοτινά ευγνώμονες για τον χρόνο που διαθέσατε, το ενδιαφέρον που δείξατε, και το αποτέλεσμα της δουλειάς σας που ακόμα μας φαντάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Γ & Μ.

Ξεκινώντας με επιφυλακτικότητα και δυσπιστία, δεν περίμενα ποτέ οτι μέσω ενός γραφείου γνωριμιών θα γνώριζα τον άνθρωπο της ζωής μου, τον αγαπημένο μου Κ. Η πειθώ σας άλλαξε τον μικρόκοσμο μας..Ευχαριστουμε θερμά για αυτό..

Δ & Κ.

Ευχαριστούμε που φέρατε ξανά στη ζωή μας το χαμόγελο, τη χαρά, την αγάπη..

Ν & Σ.

Να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε αυτό το υπέροχο έργο, αυτό που προσφέρετε μέσα από την καρδιά σας.

Α & Δ.

Κάθε φορά μου έλεγες ‘κάθε εμπόδιο σε καλό’, θυμάσαι; Και να που η προσπάθεια και η αναμονή ανταμείφθηκαν. Σ’ ευχαριστούμε για μια υπέροχη ζωή που είμαστε βέβαιοι ότι μας περιμένει.

Κ & Κ.

Aπό τα βάθη της ψυχής μας, σας ευχαριστούμε που δώσατε νόημα και χαρά στη ζωή μας. Ευχόμαστε η ευτυχία η δική μας να γίνει πόλος έλξης για όσους ψάχνουν να βρουν το άλλο τους μισό.

Ε & Α.

Ευχαριστούμε ολόψυχα που συμβάλατε με ενδιαφέρον και αγάπη στην πραγματοποίηση των ονείρων μας. Ευχόμαστε να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος το λειτούργημα σας.

Μ & Δ.

Ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες για την ευτυχή συγκυρία και την επιτυχία του γάμου μας.

Με αγάπη,
Γ & Λ.