Πώς είναι το τέλειο προφίλ στα online dating sites.

Από την Ελισάβετ Πολίτη.

 

Το δημοφιλέστατο στις ΗΠΑ E-harmony διεξήγαγε μια έρευνα σε περισσότερα από 12.00 ενεργά προφίλ, και συνδύασε τη δημοφιλία τους με τα χαρακτηριστικά τους. Τι διαθέτει λοιπόν το τέλειο προφίλ, το προφίλ το σωστό;

-Είναι αστείο. 7 στα 10 προφίλ θεωρούν το χιούμορ απαραίτητο στοιχείο του δυνάμει συντρόφου τους. Δεν είναι απαραίτητο να έχει ατάκες Γούντι Άλεν (ούτε Σεφερλή, σε παρακαλώ) αλλά να υπάρχει μια διάθεση για πλάκα, ένα τσάκισμα (αυτό)σαρκασμού, κάτι που θα χαλαρώσει και τον αναγνώστη.

-Μιλάει για την αγάπη. Αγάπη, έρωτας, σχέσεις, συντροφικότητα: σου φαίνονται ξενέρωτα; Τότε μην ανησυχείς, μάλλον δεν θα χρειαστεί να τα ζήσεις. Τα προφίλ που ανέφεραν τις παραπάνω – και παρεμφερείς – λεξούλες είχαν περίπου 42% περισσότερα κλικ. Δεν εκπλήσσομαι.

-Λέει συγκεκριμένα πράγματα. Χμ, ενδιαφέρον. Το τέλειο γυναικείο προφίλ αυτοχαρακτηρίζεται ως «γλυκιά, αισιόδοξη, στοργική» ενώ το αντίστοιχο αντρικό «παθιασμένος, αυθόρμητος, ξύπνιος». Πιθανόν να είναι ειλικρινή… ωστόσο αυτές οι λέξεις χτυπάνε το μαγικό κουδουνάκι και τους χαρίζουν ένα κλικ γεμάτο προσοχή.

-Αναφέρει τα χόμπι. Όχι, δεν είναι το σχολικό λεύκωμα. Αν είσαι άντρας και στα ενδιαφέροντά σου περιλαμβάνεται η πεζοπορία, η μουσική, ή το κολύμπι, μην το κρύψεις. Αν είσαι γυναίκα και ασχολείσαι με τη γιόγκα, τη μόδα ή τα online games (!) τότε είσαι προτιμότερη υποψήφια.

-Εκμεταλλεύεται τα στερεότυπα. Ένας πολύ όμορφος άντρας δεν θα είναι το ίδιο δημοφιλής με κάποιον που ποζάρει στο ιδιωτικό του σκάφος, όπως και μια νευροβιολόγος δεν μπορεί να συναγωνιστεί μια εστεμμένη σε καλλιστεία. Τα στερεότυπα βάσει φύλου είναι συχνά άδικα, αλλά πάντα αποτελεσματικά, καλώς ή κακώς.

-Έχει αυτοπεποίθηση, αλλά όχι αλαζονεία. Αυτό όντως είναι δύσκολο να το πετύχεις, γι’ αυτό και τα προφίλ που το διαθέτουν έχουν 28% παραπάνω επισκεψιμότητα. Γίνεται να δείχνεις ότι πιστεύεις στον εαυτό σου χωρίς να δείχνεις σνομπ; Γίνεται, αλλά θέλω περίπου ένα εξάμηνο να σας εξηγήσω το πώς.

-Ζητά αυτό που προσφέρει. Τα ετερώνυμα μάλλον δεν έλκονται εδώ. Αν έχεις διδακτορικό, μάλλον δεν θα σου αρκεί το απολυτήριο Λυκείου κι αν νοικιάζεις ιδιωτικό νησί για τις διακοπές σου, δύσκολα θα εκτιμήσεις το ελεύθερο κάμπινγκ στην Κύθνο. Αν γράφεις ρητά στο προφίλ σου ορισμένα σου χαρακτηριστικά, είναι πολύ πιο πιθανό να προσελκύσεις ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα. Το λες κι επιτυχία.

Σε κάθε περίπτωση, το τέλειο προφίλ δείχνει φροντίδα και αλήθεια. Αν αφιερώσεις χρόνο στις φωτογραφίες που θα το συνοδεύουν, στα κείμενα και τσεκάρεις λίγο και την ορθογραφία σου (ναι έχω κόλλημα, το παραδέχομαι) τότε η καλούτσικη εντύπωση θα γίνει αμέσως καλή.

Πρόσεξε όμως. Μην το παρακάνεις, γιατί οι προσδοκίες σου θα φτάσουν σε ύψη που δεν θα μπορείς να υποστηρίξεις και ενδέχεται να πάρεις πολύ βαριά την απόρριψη – που μέσα στο πρόγραμμα είναι, για όλους – ή το πιθανό ξενέρωμα.

Στο κάτω κάτω, πρώτα στον εαυτό σου πρέπει να είσαι ειλικρινής.

Οι υπηρεσίες σας αποδείχθηκαν πολύτιμες. Ευχαριστούμε θερμά.

Δ. & Ρ.

Απέραντη εκτίμηση στην ανθρωπιά και τον σεβασμό που δείχνετε, αναρίθμητα ευχαριστώ για τη χαρά που μας δώσατε, και αμέτρητες ευχές να συνεχίσετε έτσι.....!!!

Σ & Λ .

Παντοτινά ευγνώμονες για τον χρόνο που διαθέσατε, το ενδιαφέρον που δείξατε, και το αποτέλεσμα της δουλειάς σας που ακόμα μας φαντάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Γ & Μ.

Ξεκινώντας με επιφυλακτικότητα και δυσπιστία, δεν περίμενα ποτέ οτι μέσω ενός γραφείου γνωριμιών θα γνώριζα τον άνθρωπο της ζωής μου, τον αγαπημένο μου Κ. Η πειθώ σας άλλαξε τον μικρόκοσμο μας..Ευχαριστουμε θερμά για αυτό..

Δ & Κ.

Ευχαριστούμε που φέρατε ξανά στη ζωή μας το χαμόγελο, τη χαρά, την αγάπη..

Ν & Σ.

Να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε αυτό το υπέροχο έργο, αυτό που προσφέρετε μέσα από την καρδιά σας.

Α & Δ.

Κάθε φορά μου έλεγες ‘κάθε εμπόδιο σε καλό’, θυμάσαι; Και να που η προσπάθεια και η αναμονή ανταμείφθηκαν. Σ’ ευχαριστούμε για μια υπέροχη ζωή που είμαστε βέβαιοι ότι μας περιμένει.

Κ & Κ.

Aπό τα βάθη της ψυχής μας, σας ευχαριστούμε που δώσατε νόημα και χαρά στη ζωή μας. Ευχόμαστε η ευτυχία η δική μας να γίνει πόλος έλξης για όσους ψάχνουν να βρουν το άλλο τους μισό.

Ε & Α.

Ευχαριστούμε ολόψυχα που συμβάλατε με ενδιαφέρον και αγάπη στην πραγματοποίηση των ονείρων μας. Ευχόμαστε να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος το λειτούργημα σας.

Μ & Δ.

Ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες για την ευτυχή συγκυρία και την επιτυχία του γάμου μας.

Με αγάπη,
Γ & Λ.